Tallow Beach Addition

This was a simple upper storey addition to a conventional high set pavilion style beach house. The clients sort an exciting contemporary approach that would enliven the conventional form of the existing house but reinforce their much loved sub-tropical beachside holiday lifestyle. The core philosophy was to offer the user a close relationship/proximity with the materiality and sensuality of the surrounding environment.

Light, views and the elements are pervasive and modulated via frameless full height glazing, operable & bifold shutter walls, skylight and motorised retractable insect screens. A small space expands in its capacity to open floor to ceiling and wall to wall to the outside.

PROJECT TEAM:
Architect: Paul Jones
Photography: Greg Saunders

 


Australian Institute of Architects Country Division Commendation - Residential Alterations & Additions

COMMONDATATION
FOR RESIDENTIAL ARCHITECTURE

by the jury appointed to select buildings which most deserve this recognition amongst those nominated for an award in the year 2012, in the area of the Country Division of the NSW chapter of the Australian Institute of Architects